Har du åreknuder? – her skal du søge læger

Salman Top

Mange danskere oplever tidspunkter i livet, hvor de pludselig får åreknuder på benene. Det er meget forskelligt, hvordan det kan udvikle sig, og hvordan du bliver påvirket af det. Så hvornår skal du egentlig søge læge?

Det er ikke altid, det er nødvendigt at søge læge. Der er dog nogle tilfælde, hvor det er optimalt at snakke med en fagperson, om der er behov for behandling. Her i artiklen kigger vi nærmere på, hvornår du skal søge læge ved åreknuder.

De milde tilfælde, hvor det er valgfrit

Der er flere forskellige stadier af åreknuder. Det er blandt andet disse forskellige stadier, der kan afgøre, om det er optimalt at ringe til en læge eller ej.

Kigger vi på de milde tilfælde, er det situationer, hvor du enten har fået karsprængninger eller åreknuder. De milde tilfælde er der, hvor du ikke oplever nogen gener. Du vil derfor hverken opleve ubehag eller smerter.

Når du ikke oplever nogen gener, er der tale om en kosmetisk tilstand. Det er derfor ikke nødvendigt at kontakte en læge. Der er dog nogle, der kan opleve det som en gene i sig selv, at man kan se karsprængninger eller åreknuder. Er det tilfældet, kan du selvfølgelig kontakte din læge, der kan henvise dig til, hvor du kan få behandling.

De svære tilfælde, hvor du skal søge læge

Er du udsat for de lidt sværere tilfælde, vil du ofte opleve forskellige typer gener. Generne afhænger af, hvilket stadie din tilstand er i. Det kan for eksempel starte med hævede ben. Det kan dog udvikle sig til forandringer i huden og bensår.

Det kan være yderst ubehageligt at blive udsat for ovenstående gener. Oplever du nogle af disse gener, er det derfor en god idé at søge læge. Du kan nemlig i langt de fleste tilfælde blive behandlet for det.

Forskellige behandlingsmuligheder

Ønsker du at få fjernet åreknuder, er der flere forskellige behandlingsmuligheder. Der kan blandt andet benyttes laser og radiofrekvens. Derudover er der behandlingsmuligheder, der inkluderer skum eller lim. Det vurderes fra tilfælde til tilfælde, hvad der er den optimale løsning.

I nogle tilfælde kan det også være nødvendigt med en kombineret løsning. Der er dog eksperter, der kan undersøge dine åreknuder og finde frem til den bedst mulige løsning. Der er derfor mange forskellige muligheder for at komme åreknuderne til livs.

Dette er en betalt artikel, der er udarbejdet i samarbejde med venecenter.dk.

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018