Læserbrev: Mangel på fagligt og kompetent personale

Salman Top
Martin Mølholt

Man snakker meget om den store generation, af ældre der er på vej til at komme i hele Danmark, og om der meget snart mangler arbejdskraft indenfor social og sundhedssektoren. bla fordi mange overvejer og forlade faget eller fordi en stor gruppe nærmer sig pension eller efterlønsalderen.

Derfor undrer det mig hvorfor man ikke gør mere for at få nogle til og tage en uddannelse til Social og Sundhedshjælper/assistent. Her vil jeg tage voksenelevlønnen op reglerne hedder sig du skal have mindst 1 års relevant erhvervserfaring indenfor de sidste 4 år af mindst 24 timer om ugen, dog giver nogle kommuner dispensation for dette, heriblandt Viborg.

Det virker dog som om den måde at dispensationen bliver givet på er ren og skær tilfældigheder. Jeg er en ung mand som er over de 25 år som har knap 5 måneders erfaring indenfor branchen, samt en anden uddannelse som ligger er tæt op af Social og Sundhedsuddannelserne.

Man har i stedet valgt og give det til nogle som ingen erfaring har som ganske vidst er ældre end mig, men for mig personligt virker det som om man har givet det fordi, man har Mand, Hus Bil og Børn. Dette er for mig også helt fair jeg tillader mig dog og undre mig over hvad er vigtigst? at ansætte nogle der ved hvad de går indtil eller nogle som ikke har prøvet denne branche før. Martin Mølholt

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018