Lad børnene opdage fotografiet – Fotodage Viborg i børnehøjde

I anledning af festivalen Fotodage Viborg byder weekenderne i maj på særlige og magiske fotooplevelser. Det hele starter lørdag 4. maj.

Igen i år er Hovedbiblioteket i Viborg fyldt med hundredvis af fotos. Der er rig mulighed for at gå på opdagelse i et udpluk af billederne lørdag den 4. maj, når omviser Karoline Rønne giver særlige rundvisninger for børn fra 8 år og deres voksne. Det sker kl. 10.30 og igen kl. 11.30 med start på Skakbrættet. Der vil være plads til både eftertænksomhed, smil og en masse spørgsmål, når turen går forbi de særligt udvalgte billeder.

Karoline Rønne åbner døren til fotografiets verden og giver familierne ”nøglen” til at fortsætte opdagelsesrejsen efter rundvisningen på egen hånd.

 

Hvad sker der i mørkekammeret?

Har fotografiet fanget børnenes interesse, kan de senere på dagen deltage i forløbet ”Hver sker der i mørkekammeret?”. Her kan de lære at tage billeder med et analogt kamera og fremkalde billeder i mørkekammer sådan, som man gjorde i ”gamle dage”, før digitalkamera og smartphones blev alle mands eje.

Alle fotointeresserede børnefamilier kan lørdag den 4. maj kigge forbi Hovedbiblioteket mellem kl. 15 og 16.30 og låne et gammeldags kamera med en film i og få instruktion i, hvordan det virker. Og så skal de næste par uger bruges til at tage billeder, ligesom man gjorde, da mor og far var børn. I spænding må familierne dog vente med at se billederne, til de skal fremkaldes i mørkekammeret. En spændende proces, som familierne inviteres med til i weekenden 25.-26. maj.

Børn fra 8 år kan deltage sammen med en voksen. Det kræver tilmelding til Anders Borg på aborg@fibermail.dk senest den 29. april.

Se hele programmet for Fotodage Viborg 2019 på hjemmesiden www.fotodage.dk

Salman Box
Restaurant ItalianoBurger House