Udsolgt til forfatteraften med Leonora Christina Skov i Gudenåhuset

Salman Top
Leonora Christina Skov

De røde lamper er tændt, når årets vinder af De gyldne laurbær, Leonora Christina Skov, besøger Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek.

Det gør hun onsdag d. 10. april, men billetterne er for længst udsolgte. Leonora Christina Skov er for alvor brudt igennem til det store publikum med sin erindringsroman, “Den, der lever stille”. Og det er den roman – og historien bag den – som aftenens foredrag handler om.

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op som den ensomme Christina i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og genskabe sig selv som forfatteren Leonora, der til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far.

”Vi har længe haft udsolgt til foredraget og vi glæder os så meget til den 10. april,” udtaler bibliotekar Mette Bech Kristiansen, og siger videre: ”Det er en særlig bog LCS har skrevet. Den kryber ind under huden på dig og efterlader et blivende aftryk. Måske er det også derfor, vi allerede for en måned siden måtte melde alt udsolgt.”

I foredraget fortæller Leonora om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om at miste det hele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden. Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.

Foredraget er udsolgt, men finder sted onsdag den 10. april kl. 19.00 i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek. Se mere på www.viborgbib.dk.

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018