Repair Café på Hovedbiblioteket i Viborg

Salman Top

Kender du det at stå med en ældre brødrister, hårtørrer, blender eller radio, som egentlig fungerer fint, men hvor der er brændt hul på ledningen eller hvor knapperne måske ikke er helt stabile længere. Eller et par bukser eller en skjorte, der er gået hul på eller som mangler en knap eller en lynlås. Med lidt snilde kan apparatet eller tøjet måske komme til at virke igen.

Genbrug og reparation er kommet over os som en ny bølge, som en reaktion mod den brug og smid væk-kultur vi lever i. Leif Folke og Elsebeth Greve, som er med i gruppen Bæredygtigt Viborg, vil den første tirsdag i hver måned hjælpe med at reparere gammel elektronik, husholdningsmaskiner og tøj. ”Det er en vurdering fra gang til gang, om det kan lade sig gøre at reparere de ting folk tager med, og sommetider vil det være nødvendigt med indkøb af reservedele”, siger Leif Folke og fortsætter ”Det er vigtigt at vi ikke er konkurrenter til de etablerede på markedet, at vi ikke reparerer helt nye ting, der må man gå til den, man har købt den hos og betale dem for at få den repareret. Vi tager os af de ting, som har en del år på bagen, men som det er en skam bare at kassere”.

I første omgang er det den første tirsdag i april, maj og juni fra kl. 15-18, at Leif Folke og Elsebeth Greve sidder klar i Testlab på Hovedbiblioteket i Viborg og hjælper med at reparere ting for folk, første gang tirsdag d. 2. april.

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018