VHK: En ærgerlig afslutning på grundspillet

Salman Top
Foto: Preben Callesen

Vi fik langt fra den afslutning på grundspillet, som vi havde håbet inden aftenens kamp mod TTH, og vi  må gå fra banen med et nederlag på 27-23. Det gode spil fra særligt EHF Cup kampen kom aldrig helt frem i dagens kamp, hvor defensiven havde problemer med at finde fodfæste samtidig med, at offensiven havde rigtig svært ved at finde løsningerne mod TTH’s aggresive forsvar. Ærgelsen var også stor efter kampen, da spillet langt fra levede op til det, holdet havde arbejdet frem mod.

– Hvis jeg skal slutte med konklusionen, så synes jeg, vi spiller en dårlig forsvarskamp i store dele af anden halvleg. Jeg synes, vi spiller en dårlig angrebskamp, vi løber dårligt retur og laver for mange fejl angrebsmæssigt rent teknisk i kontrafasen. Så kan man ikke vinde en håndboldkamp, og så tror jeg faktisk også, at det bliver udslagsgivende, at de (TTH, red) vil det mere. De havde i hvert fald nogen, der ville det helhjertet og kæmpede godt for det. Vi får det ellers mobiliseret og rammer niveauet meget godt i den indledensde fase, men vi ser trætte og slidte ud og det bliver en totalt fesen oplevelse, siger Jakob efter kampen.

At TTH ville det mere var der en helt særlig grund til, da de med point i dagens kamp kunne sikre en plads i slutspillet. Vores piger derimod havde sikret syvendepladsen ligemeget dagens resultat og resultatet af de andre kampe. Det til trods, var ambitionen at tage point i dag, så der kunne blive tanket selvtillid inden slutspillet og der var ingen der inden kampen gik med tanker om at slappe af. Desværre lykkedes vi bare ikke med mange af de ting, der ellers har været en succes i forrige kampe, og det bliver udslagsgivende i dag.

– I enhver kamp burde der være lige meget ild i øjnene på begge hold, men jeg synes TTH viser det sidste kvarter, at de vil det mest. Vi begynder at lave en masse tekniske fejl. Det gør vi egentlig hele kampen, hvor vi smider bolden ud over sidelinjen, og vi kan ikke rigtig løse det offensive forsvar, fordi vi vil afgøre tingene hurtigt. I forrige kampe synes jeg ellers, vi har været gode til at spille med tålmodighed i angrebet, men deres forsvar forvirrer os. Det kan man godt se, vi ikke er vant til at spille imod. Så cadeau til TTH, men jeg synes bare heller ikke, vi står godt nok i forsvaret. De løber os lidt over på deres anden fase, hvor de vinder dueller og vi ikke er klar. Den hænger på os selv i dag, fortæller Pauline.

– I princippet synes jeg det er en kamp til glemmebogen. V har vist en god stime og vi var der ikke i dag, men det er jeg sikker på vi er, når vi spiller om medaljer. Der er vi der 100% selv om det ikke skal være en undskyldning for dagens kamp, fortæller Pauline videre.

Inden slutspillet skydes igang er der et lille opbrud i truppen, da fem spillere i weekenden tager til landsholdssamling. Det drejer sig om Kris, Haugsted, Bodholt, Carin og Moa, der alle er indkaldt til samling med deres landshold. Dermed har Jakob færre spillere til rådighed under træning, men det er en del af gamet, som træneren ikke vælger at fokusere på.

– Jeg fokuserer ikke så meget på, at landsholdspausen kommer nu. Det har vi vidst hele tiden, og vi fokuserer på det, vi kan påvirke. Vi kan ikke påvirke, at landsholdet skal samles. Det havde da været mega fedt at have 14 dage med holdet, hvor vi kan træne frem mod kampen mod Esbjerg, men sådan er det for alle hold, og vi er jo glade og stolte over at sende fem mand afsted. Lidt uheldigt, at de alle er bagspillere, da det gør, at det bliver svært at træne noget, men det er nu engang det lod vi har. Jeg tænker ikke så meget på det, vi ikke har indflydelse på. Vi kommer til at heppe på både, Sverige, Norge og Danmark her i ugen og sikrer os, at dem der er tilbage træner godt og er klar til at spille slutspil, slutter Jakob.

De præcise dage og tidspunkter for slutspilskampene er endnu ikke fastlagt, men så snart de kommer på plads, vil vi melde ud.

Skrevet af vhk.dk 

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018