Fotodage Viborg på jagt efter frivillige

Foto: Anne-Marie Fledelius

Når festivalen Fotodage Viborg slår dørene op til et af festivalens absolutte highlights ”Status:19”, der viser det bedste dansk fotografi kan præstere i 2019, er det frivillige, der tager imod de besøgende med åbne arme og et smil på læben. Lige nu er Fotodage Viborg på jagt efter nye frivillige, der har lyst til at være det glade, imødekommende ansigt, der tager imod Fotodage Viborgs gæster.

I år inviterer Fotodage Viborg i samarbejde med Viborg Museum inden for til en helt særlig oplevelse i den gamle museumsbygning på Hjultorvet i Viborg. For anden gang har Danmarks professionelle fotografer, organiseret i DJ:Fotograferne, sat sig for at lave en udstilling af det ypperste, de kan præstere: Et øjebliksbillede af dansk professionelt fotografi inden for hver af kategorierne Portræt, Reklame, Illustration, Kunst og Journalistik. Udstillingen er specielt sammensat til den gamle museumsbygning på Hjultorvet i Viborg.

Sidste år var 20 frivillige med til at give de besøgende en god oplevelse i den tidligere Vestre Landsret. I år håber festivalen at rekruttere endnu flere frivillige, der har lyst til at være værter for udstillingen på Hjultorvet. Opgaven som vært går bl.a. ud på at informere publikum om udstillingen og festivalens øvrige oplevelser, holde opsyn og gennemføre en publikumsundersøgelse.

”Vi kræver ingen særlige forudsætninger ud over, at man skal være serviceminded, have et godt humør og have lyst til at bidrage til en af byens store begivenheder”, fortæller Fotodage Viborgs frivilligkoordinator Emilie Bohman Lange, der tidligere har arbejdet med volontører i Uganda og på Frivilligcenter Aarhus. Hun tilføjer: ”Der er heller ingen krav til alder eller forhåndskendskab til fotografi. Vi skal nok sørge for at klæde de frivillige godt på til opgaven”.

Som frivillig får man en unik oplevelse, bliver en del af fællesskabet omkring festivalen, møder mange spændende mennesker, får et indblik i fotografiet som medie og kunstart og får en erfaring med at servicere et mangfoldigt publikum. Holdet bag Fotodage Viborg arrangerer i øvrigt en introaften, Foto o& Fadøl på Ølluminati Brewbar og afslutningshygge for de frivillige i forbindelse med festivalen. Derudover vil der være forplejning til de frivillige, når de har en vagt.

Har du lyst til at være med som frivillig, skal du blot sende en mail til Emilie Bohman Lange på ebl@viborg.dkmed telefonnummer og en kort beskrivelse af dig selv. Derefter vil du modtage meget mere information om opgaverne. Derudover kan du komme til et informationsmøde om opgaven som frivillig onsdag 27. marts kl. 17-18 i villaen bag ved Hovedbiblioteket, Vesterbrogade 15, Viborg.

Fotodage Viborg finder sted 3. maj til 26. maj, og det er syvende gang, festivalen afholdes. Programmet byder på en lang række fotoudstillinger forskellige steder i Viborg by og rundt omkring i Viborg Kommune. Især åbningsweekenden 3.-5. maj – men også på andre tidspunkter under festivalen – er der tilrettelagt en lang række fotoaktiviteter, som alle kan deltage i – de særligt fotointeresserede som den almindeligt nysgerrige borger. Programmet offentliggøres på fotodage.dk i slutningen af marts og løbende på Fotodage Viborgs Facebookside: https://www.facebook.com/Fotodageviborg/.

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018