Foredrag om fransk malerkunst i Gudenåhuset

Tirsdag d. 5. marts bringer kunsthistoriker Mathilde Teglgaard Nielsen verdenskunsten ind i Gudenåhuset i Bjerringbro. I sit foredrag sætter hun fokus på de franske impressionister og deres billeder af lysflimrende landskaber og hektisk storbyliv.

 

Fra ca. 1870 revolutionerede en løs gruppering af kunstnere i Frankrig maleriet ved at nedfælde øjeblikkets flygtige effekter af lys, vejr og atmosfære på lærredet ved hjælp af en ny maleteknik baseret på synlige penselstrøg. Men helt afgørende for impressionisternes fornyelse af malerkunsten var opfindelsen af maling på tube. Denne, for nutiden, lille detalje gjorde det nemlig muligt for dem at male ude i det fri.

Navne som f.eks. Claude Monet, Auguste Renoir og Camille Pissaro er kunstnerne bag nogle af de måske mest elskede malerier overhovedet. Reproduktioner af værker som Monets åkandebilleder og Renoirs skildringer af folkelivet i Paris har hængt i utallige hjem verden over.

Foredraget afholdes i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek, tirsdag d. 5. marts kl. 19.30 og er arrangeret af Bjerringbro Folkeuniversitet, Bjerringbro Kunstforening og Viborg Bibliotekerne.
Billetter kan købes på Viborg Bibliotekernes hjemmeside viborgbib.dk eller på bibliotekerne i Viborg Kommune.

Photo care Print Box
Vanilia