Vinterferieaktiviteter på Bjerringbro Bibliotek

Hører man ikke til de heldige, der skal på skiferie eller solferie i uge 7, så fortvivl ikke. Der er som sædvanligt masser af sjove aktiviteter på Viborg Bibliotekerne. Det gælder også i Bjerringbro, hvor der er dyreskattejagt, teater, klovneri og sjove workshops på programmet.

”Biblioteket plejer at være et populært sted at besøge i skoleferierne, hvor vi tilbyder mange sjove aktiviteter for børn og deres forældre og bedsteforældre”, siger Dagny Vistisen fra Bjerringbro Bibliotek.

Og også i denne vinterferie er der mange tilbud at vælge imellem i både Bjerringbro og andre steder i Viborg Kommune.

Sebastians dyrejagt

Sebastian Klein kommer ikke selv på besøg i Bjerringbro, men dyrene fra hans populære dyrebøger har søgt tilflugt i biblioteket og gemmer sig rundt omkring. Der er lavet et oversigtsark med alle dyrene og kan man finde dem alle sammen, venter der en lille belønning. I bibliotekets runde rum opstilles en flot og farverig junglekulisse sammen med sjove dyredragter, som man kan iføre sig og så kan man nok få en voksen til at tage et sjovt foto.
Dyrejagten og junglekulissen kan opleves hele uge 7 fra lørdag til lørdag i den betjente åbningstid. Det er gratis at deltage.

 

Sjove lamper, masker og tusindvis af legoklodser
”Storprangende lysekroner” er overskriften på mandagens to workshops, hvor Jørgen Mortensen fra Det Flyvende Kuffertcirkus vil guide børn og voksne til at få lavet de flotteste designer lysekroner af plastik og tingeltangel, der ellers skulle have været smidt ud. Lysekronerne kan man naturligvis få med hjem, men det er også muligt at få dem vist frem på den store børneudstilling på Bjerringbro Bibliotek i april. Der er to workshops mandag d. 11. februar, det er kl. 10-12.30 og igen kl. 13-15.30. Der er fri entré, men tilmelding er nødvendig.

Hele uge 7 fra mandag til fredag er der også mulighed for at lave sin egen fastelavnsmaske i det åbne værksted på biblioteket. Vi stiller masker, glimmertusser og andet pynt til rådighed, så det er bare at gå i gang. Værkstedet er åbent i bibliotekets betjente åbningstid.

Endnu en spændende workshop er på programmet i Bjerringbro. Det er onsdag d. 13. februar kl. 13-16, hvor Hanne Jørgensen står klar med masser af inspiration til sjov leg med tusindvis af legoklodser. Der er inspiration, fri leg og byg-amok for hele familien. Hanne er tidligere training and development manager i LEGO Fonden og har også et duplo-hjørne med til de mindste. Det er i Viften i Gudenåhuset og der er fri entré.

 

Teater for de mindste og klovneri for hele familien
Teaterforestillingen om ”Den sultne larve Aldrig Mæt” er teater for de mindste, når det er bedst. Alle tilskuerne skal ind i et stort, rundt og orangerødt telt og får sig en oplevelse af de helt særlige, når den sultne larve spiser sig større og større for til sidst at forvandle sig til en kæmpe sommerfugl. Det er tirsdag d. 12. februar kl. 10.30 i Viften og det er for børn fra 1½ – 5 år og deres voksne. Billetter koster 30 kr. pr. person.

Torsdag er der klovneri på programmet, når de gamle kendinge Charlie og Binalto fra Cirkus 3 stiller op med deres skønne, klassiske klovneforestilling for hele familien. De optræder med komiske og fantastiske numre, som appellerer til alle med et barnligt og lattermildt sind, fra 3 år og op. Det er torsdag d. 14. februar kl. 14 i Viften og der er fri entré, bare mød op.

 

Billetbestilling til teaterforestillingen og tilmelding til lysekrone-workshoppen sker påhttp://www.ferieaktiviteterviborg.dk/. Her samt på https://www.viborgbib.dk/ kan man finde mere information samt masser af andre ferietilbud for børn og deres voksne i hele Viborg Kommune.

Bjerringbro Biblioteks betjente åbningstid er mandag, tirsdag og onsdag 10-18, torsdag og fredag 10-17 samt lørdag 10-13.

Vanilia
Restaurant ItalianoBurger House