Viborg Bibliotekerne vinder pris for bogsamling

Salman Top

Hvert år uddeler Danske skønlitterære Forfattere prisen Årets Bogsamling på baggrund af indstillinger fra landets læsere og lånere. Foreningen har netop offentliggjort, at Viborg Bibliotekerne modtager tredjeprisen på 10.000 kr. – øremærket indkøb af endnu flere bøger.

”Vi er utroligt stolte over at blive anerkendt med den fornemme pris,” fortæller Biblioteks- og borgerservicechef Britta Thuun-Petersen og tilføjer: ”Det betyder især meget for os, at det er på baggrund af indstilling fra brugerne, at vi får tildelt prisen. Denne gestus ser vi som endnu et udtryk for tilfredshed med vores litterære tilbud.”

Viborg Bibliotekerne er indstillet til Årets Bogsamling 2018 af Sandra Bello Sørensen, der fortæller: ”Jeg har indstillet Viborg Bibliotekerne, fordi jeg er kommet der siden, jeg var helt lille. For mig var børnebiblioteket et magisk sted – her kunne jeg forsvinde ind i bøgernes verden. Det var her, min kærlighed til litteratur blev virkelig stor. Det var også et hjemligt sted. Det føltes trygt, og bibliotekarerne var velkendte ansigter, der altid kunne hjælpe med at finde en god bog. Som voksen er det stadig et af mine favoritsteder i byen. Her kan jeg finde ro og igen forsvinde ind i bøgernes verden, når jeg har brug for en pause fra verden udenfor.”

2018 har været et rigtig godt år for Viborg Bibliotekerne. Der har i løbet af året været hele 560.000 besøgende i Viborg Kommunes 10 biblioteker, hvilket er rekord. Og ikke nok med det, så viser den seneste brugertilfredshedsundersøgelse, at 98 % af brugerne er tilfredse eller meget tilfredse med den brede vifte af kulturtilbud, som Viborg Bibliotekerne har på programmet. Tilmed ligger borgerne i Viborg Kommune helt i top på landsplan, når det gælder lån af digital litteratur via eReolen.

Vinderen af Årets Bogsamling 2018 er Biblioteket Frederiksberg, mens andenprisen går til Sønderborg Bibliotek. Den officielle prisoverrækkelse finder sted på Biblioteket Frederiksberg torsdag 31. januar.

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018