Vinterferie på Viborg Bibliotekerne – 10.000 liter sne pumpet ind på Skakbrættet til indendørs kælkebakke…

Salman Top

Sådan kunne overskriften på Vinterferie på Viborg Bibliotekerne godt have lydt, hvis det ikke var fordi sne og bøger i rå mængder, er en dårlig kombination. En god kombination er derimod børn og de mange sjove aktiviteter som Viborg Bibliotekerne igen i år er garant for at stable på benene, når skolerne holder vinterferie i uge 7.

 

Et væld af aktive tilbud

Hovedbiblioteket i Viborg og flere lokalbiblioteker står klar med bl.a. kreative workshops, flunkerjagt, FIFA19 turnering, Fortnite-event, lego-workshops og ikke mindst Nat på Biblioteket, når vinterferien skydes i gang. Tilbuddene er mange og rettet mod både drenge og piger i alle aldre. ”Det er vigtigt for Viborg Bibliotekerne at bidrage til den gode ferieoplevelse uanset alder og køn. Derfor er mange af vores tilbud også gratis eller i en prisklasse, hvor de fleste kan følge med”, udtaler børnekulturformidler Charlotte Frost Fog fra Viborg Bibliotekerne.

 

Nat på Biblioteket 4 og Halfdan-løb

Flere af aktiviteterne starter kl. 10 og så går det slag i slag hele dagen, indtil sidste aktivitet slutter 20.30.  Det er selvfølgelig ”Nat på Biblioteket 4” der mandag til fredag dagligt slutter festen med en spændende jagt gennem bibliotekets mørke gange og kældre. ”Man skal dog være opmærksom på, at denne aktivitet er for MODIGE børn på mindst 7 år og deres voksne”, griner Charlotte Fog. Er man knap så modig eller blot bidt af en gal Halfdan Rasmussen, indbyder børnebiblioteket til Halfdan skattejagt på Hovedbiblioteket. Kom og prøv at skyde hovedet af Kanonkongen Knold´s kone. I forbindelse med forestillingen med Halfdans rim på Paletten har børnebiblioteket udviklet et løb som en slags skattejagt: ”Tip en 13´er med Halfdan”. Her går det ud på at sammenkæde rim og poster undervejs på skattejagten. Flere af posterne er interaktive, hvor man altså kan foretage sig noget, som fx at skyde hovedet af Kanonkongen Knold´s kone. Skattejagten er klar mandag – fredag kl. 10-16 i uge 7 og i øvrigt helt gratis.

 

Du kan på alle Viborg Bibliotekerne hente en folder, der giver et godt overblik over tilbuddene. Du kan læse mere på bibliotekets hjemmeside viborgbib.dk under arrangementer for børn og på pindle.dk. Vær opmærksom på, at nogle arrangementer kræver tilmelding.

Alle arrangementerne er led i Viborg Kommunes ferietilbud til børn. På hjemmesiden www.feriaktiviteter.viborg.dk står alt om alder, tid, sted, billetter mm – og her kan man også finde de andre tilbud i kommunen.

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018