VHK: Unikt kendskab til modstander i EHF Cup opgør

Foto: Preben Callesen

Noget af det, Europa er kendt for er samarbejde lande imellem. I håndboldens verden er ordet Europa dog forbundet med internationale turneringer og kampe mellem nationer og hold. Kampe i den sport, vi alle holder af. I Viborg HK er det nærmest blevet fast tradition, at holdet deltager i en af de prestigefyldte europæiske turneringer, og i de seneste 26 år, har vi kæmpet mod hold fra diverse europæiske lande. I morgen er ingen undtagelse, når Buxtehuder kommer til VIBOCOLD Arena i anden kvalifikationsrunde af EHF Cup’en. Men for en gangs skyld står vi ikke på helt bar bund i kendskabet til modstanderne, hvilket ellers ofte er tilfældet i kvalifikationsrunderne i EHF Cup’en. Jakob har nemlig et indgående kendskab til den tyske liga, topspillerne i Tyskland, og den tyske spillestil. Denne viden har han fra sit tidligere virke som tysk landstræner.  

– Jeg synes faktisk vi kender Buxtehude ret godt. Jeg har haft Lone Fischer og Jessica Oldenburg på landsholdet. Samtidig har Maike Schirmer og Friederike Gubernatis været inde omkring landsholdet, så jeg synes vi kender dem ret godt, fortæller Jakob og fortsætter:

– De er et fysisk stærkt hold, som også gerne vil løbe stærkt, så jeg tænker egentligt vi er to hold, der vil løbe stærkt, men samtidig er i risiko for at lave for mange fejl. Det handler om, at vi skal stresse dem til at lave fejl og ikke omvendt. Der er ingen tvivl om, at dem der vinder den kamp (at stresse modstanderen, red.) også er det hold, der trækker sig sejrrigt ud. Jeg synes vi er favoritter på hjemmebane, men ved også, at det er en anden spillestil i den tyske liga, og det skal vi bruge tid på at vænne os til.

Spillet de seneste kampe har vist flot fremgang for pigerne, der i de seneste tre ligakampe har hentet fem point. En stor del af æren for pointhøsten er det defensive arbejde, der er lagt i træningslokalet. Det har været en bevidst prioritering fra trænerteamet, der på kort tid har måttet finde en taktik og spillestil, der kan bygges videre på.

– Vi træner hele tiden og prøver at lægge lag på. Det har vi også gjort i dag frem mod kampen i morgen, og har for første gang trænet syv mod seks. Det har vi ikke rigtig prioriteret tidligere, da jeg synes det var vigtigere at få basen på plads. Selvfølgelig vil man gerne have det hele på plads fra start, men i og med jeg er kommet ind midt i det hele, har vi ikke to måneder at forberede os. Derfor er det også en vurdering af, hvad vi skal bruge; Hvad er ‘need to have’ og hvad er ‘nice to have’. Der har forsvaret været en nødvendighed. Samtidig har vi fået nogle angrebsmæssige ting på plads, inkl. vores kontrafase. Der er stadig et stykke vej på angrebsdelen, men jeg synes hele tiden vi lægger lag på og kommer et skridt videre.

Et skridt videre i EHF Cup’en kræver en samlet sejr mod Buxtehude, som vi først møder på hjemmebane, for i næste weekend at spille returopgør i Tyskland. Den samlede målscore i de to opgør afgør, hvem der kvalificerer sig til tredje kvalifikationsrunde.

Billetter til kampen kan køber HER

Skrevet af vhk.dk

Bedemand Per Rasmussen
Vanilia

Be the first to comment

Leave a Reply