AG: Fokus på os selv skal give succes

Foto: Patrick Møller

Det er gået stærkt i Viborg HK de seneste dage, hvor omvæltningerne har været store. Det rokker dog ikke ved, at vi i weekenden har to knald eller fald kampe på programmet, som skal resultere i en samlet sejr, hvis vi vil avancere til anden kvalifikationsrunde i EHF Cup’en. 

Hvor vi i ligaen står over for hold, som vi har mødt flere gange tidligere, byder EHF Cup’en ofte på modstandere, der er ukendte for vores spillere og trænere. Det gælder også i weekenden, hvor vi både lørdag og søndag spiller mod ukrainske HC Galytchanka Lviv. For AG er det dog ikke nyt at møde ukendte modstandere I EHF Cup’en, da hun anslår, at hun har deltaget europæiske turneringer i 12-15 sæsoner. Hun ser derfor også frem til atter at spille EHF Cup.

– Jamen, jeg synes bare altid det er sjovt, at man ikke helt ved, hvad man møder. Det kan godt være fint at vinde stort nogle gange. Det giver træning og selvtillid, men det er altid lidt sjovere at komme ud og spille på nogle hårde udebaner, fortæller hun og fortsætter:

– Det giver rigtig meget til holdet at være med i turneringen. Man kommer automatisk til at have mere fokus på sig selv og kan gøre nogle af de ting, man måske ikke kan i ligaen, da modstanderne ikke kender os og omvendt. Når man har spillet i ligaen i så mange år som jeg har, så kender man de fleste ud og ind, og det er fint nok, men det er sjovt at møde nogle hold, som man aldrig har spille imod før.

Netop udtalelsen med at holde fokus på sig selv er AG ikke ene om at have, da holdets nye træner, Jakob Vestergaard, også har dette som et af kardinalpunkterne frem mod weekends opgør.

– Vi skal være klar til at levere lige meget hvad. Vi har lagt et stort fokus på os selv, og det er vigtigt, at vi lykkes. Der har været nogle op- og nedture spillemæssigt den seneste periode, og vi har derfor kigget på, hvornår der er opture, og hvordan vi kan styrke det. Hvordan kan vi undgå, at der kommer nedture, og når de så kommer, skal vi forsøge at mindske de perioder, hvor vi spiller dårligt. Der har vi fokuseret på, at defensiven skal styrkes generelt, så det har været vores fokus, siger Jakob, der så sent som i går var træner for Randers HH’s herrer, men i dag er vendt til bage til Viborg HK, hvor han tidligere har været ligatræner.

– Det er selvfølgelig meget specielt, at jeg for under 12 timer siden spillede i Randers Arena og nu skal stå her i morgen. Normalt hader jeg at være dårligt forberedt, og jeg har det rigtig svært med det. Men det er nu engang premisen, og jeg har en stor tro på, at vores hold er så stærkt, at vi kan vinde ved at præstere godt selv. Selvfølgelig har vi også kigget lidt på vores modstander, men jeg er sikker på, at det er os selv der skal levere, og det er os selv der skal vise, hvad vi vil fremadrettet.

Fredag havde holdet første træning med Jakob som dirigent, og skal man dømme ud fra intensiteten, er spillerne mere end klar til at kæmpe videre og gå efter succes i weekenden. AG er da også fortrøstningsfuld efter traeningen, som hun synes gik godt.

– Nu har vi lige haft den første træning med Jakob. Den synes jeg var rigtig fin. Jeg tror der vil komme lidt ændringer, men jeg tror ikke nødvendigvis, at folk lægger mærke til det i spillet. Jeg håber folk kan se, at vi gør alt vi kan for at ændre det her. I morgen er en rigtig god mulighed for at vise det. Jeg synes det var en fed træning, og det er dejligt at være i gang. Ja, det har været turbulent, men nu er det her vi står og vi glæder os til at spille i morgen, slutter den rutinerede fløjspiller.

 

Kampstart er lørdag kl. 16.00 i ViboCold Arena, søndag er det kl. 14.00

 

Skrevet af VHK.DK

 

Vanilia
Restaurant ItalianoBurger House

Be the first to comment

Leave a Reply