Del af Fischers Plads i Viborg lukket minimum en måned

Det står nu fast, at dele af Fischers Plads ikke genåbner foreløbig. Der vil dog fortsat være 170 parkeringspladser til rådighed. Ekspertundersøgelser skal afklare, om det øverste parkeringsdæk kan repareres eller skal rives ned, så p-pladserne på det nederste dæk igen kan bruges.

Viborg Kommune har tilkaldt eksperthjælp fra to firmaer – COWI og Viborg Ingeniørerne – for at få så bred en vurdering af parkeringsanlæggets betonkonstruktion som muligt. Undersøgelserne af parkeringsanlægget fortsætter i den kommende uge. Store dele af parkeringsanlægget er derfor fortsat spærret.

Undersøgelserne skal afklare om det øverste parkeringsdæk kan repareres eller skal rives ned, så p-pladserne på det nederste dæk igen kan bruges.

Arbejdet med at reparere parkeringsanlægget vil formentlig vare mindst en måned, mens en nedrivning af øverste parkeringsdæk nok kan gøres hurtigere.

Formand for Teknik & Miljø, Johannes Vesterby, ser frem til at kunne tage næste skridt:
– Det er en rigtig ærgerlig situation for midtbyen, vi står i lige nu. Jeg er spændt på at se de to ingeniørfirmaers vurdering af parkeringsanlægget. På baggrund af deres konklusioner tager vi meget snart en beslutning. Her går vi ikke på kompromis med sikkerheden, og samtidig skal vi nøje vurdere, hvor meget det kan svare sig at investere i anlægget.

De 170 parkeringspladser på Fischers Plads, der ikke vedrører parkeringsdækkene, kan stadig bruges.

 

Parkering i midtbyen

Viborg Kommune arbejder på højtryk for at finde parkeringspladser, der kan erstatte de manglende pladser på Fischers Plads. For at afhjælpe en del af problemet bliver der indført to-timers parkering på Fischers Plads. Det samme gælder parkeringspladsen på Ll. Sct. Peder Stræde, hvor der normalt er parkering uden tidsbegrænsning.

Bilister opfordres desuden til at finde alternative parkeringsmuligheder – se kort over offentlige parkeringspladser her.

 

Der kommer mere information om Fischers Plads, når resultatet af ekspertundersøgelserne foreligger.

Restaurant ItalianoBurger House
Vanilia

Be the first to comment

Leave a Reply