Danmark skuffede imod de Kroatiske underdogs

Salman Top
Foto: Benjamin Christensen

De danske fodboldkvinder tog her til aften i mod Kroatien på et festklædt Energi Viborg Arena, I en kamp om livsvigtige point inden Tirsdagens hjemmekamp i mod Sverige.

Kampens første minutter startede en smule rodet og ingenting skete rigtig for nogle af holdende. Dog fik Danmark kampens første hjørnespark efter 4 minutter. Men den situation blev ikke rigtig til noget. De danske piger satte sig dog mere og mere på det og fik egentlig lagt flot pres på de kroatiske spillere og efter 14 min får Pernille Haarder hovedet på bolden men den kroatiske keeper når akkurat at nappe bolden inden den sejler ind.

Publikum på Energi Viborg Arena var oplagte og der skulle ikke gå længe inden de knap 8000 mennesker kom i sang med “Kom så Danmark” Flot opbakning.

Det var lidt som om der hvilede en forbandelse over den danske offensiv. Chancer mangleder der sådan set ikke men bolden ville bare ikke ind, og det var til stor frustration for både spillere og folkene på tribunerne. Og da Nadia Nadim efter 26 minutter brænder på forfærdeligvis var det som om at det kun kunne blive bedre nu. MEN endnu engang kommer der kort efter en gigantisk mulighed lige foran mål og endnu engang bliver bolden losset langt over mål.

De kroatiske piger skal også roses. Og rosen skal de have for hele tiden at være på vagt i deres defensiv. Hvis et af holdende var gode til at få ryddet op i bagkæden så var det dem. Det virker som om de faktisk havde læst rigtig godt på lektien inden mødet med Danmark.

Vi må nok konkludere at uanset hvordan man vender og drejer det så var første halvleg ikke været særlig spændende. Det håbede vi så på at anden halvleg blev.

Men hvis man gik og håbede på at Danmark kom med fart og tempo fra starten så blev man slemt skuffet. Det virkede faktisk som om at tempoet var faldet en smule. Det udnyttede kroaterne for der var ikke spillet mere end 13 minutter af anden halvleg da de pludselig kommer foran 0-1.

Få minutter efter kommer Pernille Haarder så til en ny chance, men endnu engang bliver bolden sendt over mål. Man må nok erkende at skudtræning ikke er det man har brugt mest tid på til træning. Det var virkelig elendigt.

66 minutter spillet og danmark laver indskiftning af Sanne Troelsgaard, og til stor jubel for de mange på stadion. Var hun mon spilleren der skulle gøre forskellen? Ihvertfald gik der blot 2 minutter før hun fik sin første chance, som hun på næsten naturligvis ikke får scoret på. Det var virkelig en aften hvor danskerne ikke kunne finde vej til nettet.

Troelsgaard fortsatte med chancerne og kun kort tid efter brænder hun endnu en stor en af slagsen da hun sender bolden forbi mål. Danskerne havde virkelig Kroatien under pres på dette tidspunk og man forstår virkelig ikke hvordan man endnu ikke havde scoret bare et enkelt mål.

I kampens overtid fik Danmark så endelig scoret. 1-1 ved Nadia Nadim der rydder op efter en gigantisk afbrænder.

Det blev også kampens resultat. Danmark tager på tirsdag imod Sverige på Energi Viborg Arena, hvor der virkelig bliver tryk på!

Theresa Nielsen fik før kampen blomster da hun har rundet de 125 landskampe for Danmark! Stort tillykke!

Foto: Patrick Møller

Pernille Harder blev her til aften også kåret til Europas bedste kvindelige fodboldspiller! Stort tillykke!

Foto: Benjamin Christensen

 

 

 

 

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018

Be the first to comment

Leave a Reply