Tusinder af børn på skolevejene

Foto: Rådet for Sikker Trafik

I næste uge begynder tusindvis af børn i skole og med kampagnen ”Børn på vej” vil Viborg Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at passe godt på børnene.

Sommerferien er næsten slut og tusindvis af mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, løbehjul og lignende til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanter om at vise ekstra hensyn.

Politiet gennemfører i hele landet en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken og hvordan de passer på sig selv.

Gør dit barn klar til trafikken

Som noget nyt tilbyder Viborg Kommune og 93 andre kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i år en håndsrækning til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene, hvordan man færdes sikkert i trafikken.

Som forældre kan der være mange spørgsmål. Fx hvornår barnet er klar til at gå alene i skole? Hvordan man får sin teenager til at bruge cykelhjelmen?

På hjemmesiden www.sikkertrafik.dk/mitbarn kan forældre tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der kan være med til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

”Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan man gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med at give et overblik og tilbyde gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder”, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Om kampagnen ”Børn på vej”:

Bag kampagnen ”Børn på vej” står 93 kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Kampagnen varer fra uge 33 til og med uge 36. Politiet gennemfører kontrol på skolevejene i ugerne 32 og 33.

Photo care Print Box
Salman Box

Be the first to comment

Leave a Reply