INGEN SMUKFEST UDEN D-A-D

Smukfest har taget en snak med forsangeren for D-A-D, Jesper Binzer, forud for deres koncert på Stjernescenen onsdag aften. Det handler blandt andet om, hvordan det er at være en tilbagevendende begivenhed på Danmarks smukkeste festival.

D-A-D er næsten blevet et synonym for Smukfest, hvordan er det at være tilbage endnu en gang?

“Først og fremmest er det super fedt, at vi stadig kan føle os relevante, når folk ringer. Det samme gælder for eksempel Grøn Koncert, det er helt vildt, at vi kan blive ved med, at få lov til at komme igen. Men vi sætter selvfølgelig også en ære i, at det er liv eller død hver gang. Det er nok det, der gør, at folk stadig hopper på den.”

“Men jeg tror, det handler om, at vi har den energi vi har. Det må virkelig være svært at være et ’mellemband’ for tiden, det tror jeg virkelig, når nu alle de gamle bliver ved med at være på toppen.”

Har det publikum I tiltrækker ændret sig med årene?

“Nej, det synes jeg ikke. I Danmark er D-A-D mainstream, men uden for Danmark, der er vi et gement rockband. Tager man til Tyskland eller Sverige, ser vi mange 50-årige mænd, der er enormt interesserede i rockkultur, men det får vi ikke på samme måde i Danmark. I Danmark er vi en unik størrelse, vi er et familieband og det er fedt!

Hvad er det ved Smukfest, der gør, at I gider komme tilbage igen og igen?

“Det handler meget om rammerne. Vi føler, at vi bliver respekteret, og at I er glade for at vi kommer. Det er fedt at festivalen selv spørger, og at vi ikke skal ligge på vores knæ for noget. På Smukfest sætter man meget pris på, at vi kan det vi kan.”

Hvis du skal pege på noget, der er unikt ved Smukfest, hvad er det så?

“Selvom rammerne er fede, så har jeg også spillet på andre festivaler i Finland og Tyskland, hvor der er flere nåletræer, end der er her. Jeg vil i stedet sætte fokus på noget andet, og det er, at der virkelig er fokus på kvaliteten fra bookernes side. Der bliver sat pris på at lave nogle overraskelser. Det er sgu da sjovt at booke Britney Spears. Det er der bare ikke nogen anden festival, der ville have gjort.”

Hvordan er det at være et klassisk rockband på Smukfest i 2018, hvor musikprogrammet spænder langt bredere genremæssigt?

“Det synes jeg er svært at sige. Man har en følelse af, at det bare må bære eller briste. I princippet er vi røvligeglade med, om vi passer ind i noget, for vi ved, at vi sparker røv når vi er der, og det er det, der er os. Vi har altid følt, at vi er en del af en spændende rockkultur, og det vil vi altid huske på. Vi gør os ikke til for naboen, vi gør os til i rockkulturens navn.”

Håber du på, at I kan få lov at være med til at fejre Smukfests 40 års jubilæum næste år?

“Næste år er vi ret sikkert færdige med en ny plade, så lur mig, om ikke vi står her igen til næste år.”

 

Skrevet af Andreas Mortensen, Smukfest
Foto: Martin Gorritzen, MinByNEWS

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018

Be the first to comment

Leave a Reply