Hvilken type opvaskemaskine skal jeg vælge?

Salman Top

Man skulle ikke tro det, men der findes faktisk 5 forskellige typer opvaskemaskiner. Man tænker, at en opvaskemaskine bare er en opvaskemaskine, men der er mange muligheder og former. For mange danskere er det den traditionelle opvaskemaskine, der pryder køkkenet. Men det er sådan, at hvis du for eksempel bor i lejlighed, så har du flere alternativer, end du måske går og tror.

De fem forskellige typer vaskemaskiner – fordele og ulemper

Hvis du bor på trang plads, så kan en mulighed være en bordopvaskemaskine. Så kræver det ikke, at du skal skrotte et helt skab, og derved miste en masse opbevaringsplads, for at du kan få plads til en opvaskemaskine. Du kan tilslutte denne type opvasker til din vandhane. En anden mulighed for boligejere med et lille køkken er, en smal opvaskemaskine, som er omkring 45 cm – modsat en normal opvaskemaskine, der måler omkring 60 cm. Hvis du går meget op i æstetikken og gerne vil integrere din opvaskemaskine i dit køkken, så den får samme front som dine køkkenlåger, så er det en integrerbar opvaskemaskine, du skal have fat i. Den traditionelle opvaskemaskine er en indbygningsmaskine, som skal ind under køkkenbordet, men hvor du altså stadig kan se fronten. Til sidst er der den fritstående opvaskemaskine, som har beklædning på alle sider, og derfor er den ikke afhængig af at skulle skjules.

Opvaskemaskinens lydniveau måles i decibel

En lille lejlighed hænger tit sammen med, at man gerne vil undgå støj. Hold derfor øje med støjniveauet på den vaskemaskine, som du overvejer at anskaffe dig. Hvis du ikke tidligere har haft opvaskemaskine, og dine naboer for eksempel ikke er vandt til den type lyde i opgangen, så kan det især være en fin ide at have øje på, hvor mange decibel opvaskemaskinen er målt til – men måske mest for din egen skyld, da det er dig, der er den, der primært skal lytte til den. Hold også øje med, hvilke ekstrafunktioner opvaskemaskinen har, da det kan skabe ekstra brugsglæde.

 

Dette indhold er sponseret.

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018

Be the first to comment

Leave a Reply