Eksplosion af jubel: Bjerringbro-Silkeborg er i semifinalen

Bjerringbro-Silkeborg satte KIF Kolding Københavns 7-mod-6-spil skakmat og spillede sig i DM-semifinalen.

Der var bid i hunden!

Med Stefan Hundstrup fremme i et 5-1-forsvar smækkede Bjerringbro-Silkeborg døren hårdt i overfor KIF Kolding Københavns så frygtede 7-mod-6-spil. Bo Spellerbergs assistspil blev ligeså umuligt, som det var at finde et ledigt sæde i JYSK arena, og mens gæsterne desperat tyede mod alle tricks, så farede Hundstrup og holdkammeraterne i DM-semifinalen.

Den fremskudte hund spillede med både kløgt og fysik, så Danmarks bedste 7-mod-6-spiller hverken kunne eller turde nærme sig. Holdkammeraterne anede ikke, hvad de skulle gøre. Taktikken havde jo skaffet fem point i de tre seneste kampe. Philip Stenmalm forsøgte med lange afleveringer. De havnede i hænderne på Sebastian Skube.

Det er ikke engang løgn, at Jesper Nøddesbo kastede bolden i tomt mål til 6-1 efter under 6 minutter. På det tidpunkt havde hjemmeholdet allerede straffet værternes 7-mod-6 tre gange. Betonen i JYSK arena var allerede i gang med at blive testet af de mere 2.314 fanatiske tilskuere. De er ikke specielt begejstede for KIF Kolding København. Til gengæld er de rigtig begejstrede for, når deres helte byder til håndboldshow.

Intet behov for dyner
Så det var med andre ord en fin torsdag aften i Søhøjlandet, hvor man trods det sene kamptidspunkt ikke behøvede JYSKs dyner. Man skulle være både blind og døv for at gabe over den her håndboldforestilling.

Bjerringbro-Silkeborg leverede et show uden lige. Dørmændene Knudsen, Nøddesbo, Jensen og Thomsen med Hundstrup som frontmand lukkede ingen ind, og modsat scorede de sortblusede så ofte, at der ikke engang var behov for en så striks indgangspolitik.

Sebastian Skube var tændt, som havde nogen hældt slovensk benzin udover playmakeren. Og Skube assisterede ikke kun. Han skød også – og scorede på det hele. Nikolaj Øris var ligeså brandvarm, som han har været hele sæsonen, og så var ”Falken fra Færøerne” flyvende som med englevinger. Johan Hansen var skarp fra fløjen og flabet på straffekast. To gange lobbede han bolden over lige forbløffede keepere.

Jubel over brok-udvisning
I en så afgørende slutspilskamp var det vanvittigt, at man kunne sætte ”kun” foran Bjerringbro-Silkeborgs pauseføring på 18-11. Publikum rasede til pause, da gæsterne ikke fik en udvisning for at være en for meget på banen, men efter lidt pauseunderholdning, lidt til ganen og nye lækkerier i anden halvleg sprængte decibelmåleren igen.

Hjemmeholdet kom foran med ni scoringer, og som om JYSK arena ikke havde det sjovt nok i forvejen, så fik Bo Spellerberg en udvisning for brok. Versgo: Aftenens (næst)største jubel. Den forstummede lidt, og KIF-tilhængernes to trommer kunne anes i lydbilledet, da gæsterne reducerede til 29-25.

Faktisk blev det rigtig dramatisk til allersidst. Bjerringbro-Silkeborg brændte som under sibirisk frostvejr, og Bo Spellerberg og co. kom til kasser og kom tilbage. Det blev 30-27, det blev 30-28, og svedperlerne bredte sig på lægterne, inden Markussens forløsende og afgørende scoring til 31-28. ”Vi er i semifinalen”, udråbte speaken, og hallen eksploderede i jubel!

Kampfakta:
Bjerringbro-Silkeborg – KIF Kolding København 31-28 (18-11)
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Johan Hansen 8
Topscorer KIF Kolding København: Bo Spellerberg 9
Tilskuertal: 2.314 tilskuere i JYSK arena

Af Jonas Løytved

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018

Be the first to comment

Leave a Reply