SF kalder sundhedsminister i samråd om nødberedskaber

Det er kommet frem at flere sygehusafdelinger ikke kan etablere nødberedskaber i tilfælde af en konflikt fordi der ganske enkelt ikke er sygeplejersker nok. I Region Midtjylland gælder det over halvdelen af de lockoutvarslede afdelinger. SF mener at det tydeliggør, at der er skåret for meget ned på plejepersonalet på sygehusene. Nu kalder de Sundhedsministeren i samråd.

Signe Munk, Næstformand og Folketingskandidat i SF, udtaler ”Det er totalt uholdbart at vores sundhedsvæsen er kørt så meget i bund, at mange afdelinger ikke kan stille med fast personale til et nødberedskab. Det viser jo tydeligt at der faktisk ikke er nok personale til bare de livsnødvendige opgaver”

I Region Midtjylland har Danske Regioner varslet lockout af 234 sygehusafdelinger, som et led i konflikten mellem lønmodtagerne på sygehusene og regionerne. Men ud af de 234 afdelinger, regionen havr varslet lockout for, er 118 blevet undtaget. Årsagen er at de ikke har personale nok til at etablere et nødberedskab, som påkrævet under en lockout, da man ikke må bruge vikarer.

I Sygehusenhed Vest ser det særlig slemt ud. Her er 26 ud 45 afdelinger undtaget, viser tal fra Danske Regioner.

SF’eren Signe Munk mener det er et udtryk for at hverdagen på mange sygehusafdelinger kun lige præcis hænger sammen, fordi der kaldes vikarer ind og fordi det faste personalet arbejder over. Hun og SF ønsker nu Sundhedsministerens holdning til sagen oplyst.

Signe Munk, udtaler: ”For mig er helt tydeligt at der skåret for meget ned på vores sygehuse. Den her situation viser jo at hverdagen på flere afdelinger er et slags ”nødberedskab” plus lidt vikarer nogle steder. Og igen i år står sygehusene i vores region overfor besparelser. Det gør blandt andet fordi regeringen ikke vil afsætte de penge nok til sygehusene. Det vil jeg gerne høre Sundhedsministerens holdning til. For mig virker det dybt uansvarligt”

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018

Be the first to comment

Leave a Reply