Vanvittig udvikling: Nu er Lassen ligaprofil

En af Bjerringbro-Silkeborgs profiler i det forestående forår er venstrehånden Jacob Lassen. For et år siden var han backup-spiller med mere tid på bænk end bane. 

Havde man for et år siden sagt, at en af 888Ligaens profiler ville hedde Jacob Lassen, havde mange nok rystet hovedet godt i gennem. Ikke desto mindre er det tilfældet på tærsklen til forårssæsonen. Bjerringbro-Silkeborgs Jacob Lassen har med 86 kasser i sæsonens første 17 kampe og en scoringsprocent på 70 % slået sit navn fast i toppen af dansk herrehåndbold.

– Jeg har hele tiden godt vidst, at jeg kunne. Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg kunne blive en profil, siger Jacob Lassen, der egentlig køber overskriften ’fra ligegyldig til ligaprofil’ om den udvikling, han har gennemgået det seneste år.

Det var i sommeren 2016, at venstrehånden kom til Bjerringbro-Silkeborg efter at have rykket Randers HH op i 888Ligaen. Starten i den midtjyske topklub blev dog ikke som håbet. Lassen var skadet i de første måneder af sin tilværelse i Bjerringbro-Silkeborg, og i sin første halvsæson lignede han absolut ikke den ligaprofil, som han er i dag.

Skade gav spilleminutter
Historien om Jacob Lassens udvikling tager derfor for alvor fart, da midtjydernes førstevalg på højre fløj, Johan Hansen, i februar sidste år blev alvorligt skadet i en Champions League-kamp. Som ungdomsspiller har Lassen passet fløjen, og således blev den normale højre back vikar for Johan Hansen. Indledningsvist med blandet succes, men efter en god afslutning på forårssæsonen tog Jacob Lassen Håndbolddanmark med storm fra denne sæsons start.

– Det er spilletiden, der har været altafgørende for, at jeg kunne slå ordentligt igennem. Selvom jeg har spillet på fløjen, har det stadig været værdifulde minutter, som jeg har fået, mens Johan har været skadet, mener den 22-årige venstrehånd, der i år 2015 var med til at vinde sølv ved U21-VM.

– Jeg synes, at mine skud er blevet bedre indover midten, og jeg har fået et indtryk af fysikken i ligaen, og hvor meget man skal yde for at kunne gøre sig glædende. Jeg synes stadig, at jeg mangler lidt i mand-mand-spillet.

Jysk ydmyghed
I dag ryster ingen på hovedet over Jacob Lassen. Han er en af dem, som modstanderne forbereder sig på, og den vanvittige udvikling er der blevet lagt mærke til. Lassen optræder med stor autoritet, og han trives fint med, at der i det kommende forår er noget højere forventninger til ham, end for bare et år siden. Nu skal Lassen være en af dem, der afgør kampe. Han skyder dog også forventninger til sig lidt ned. Ingen skal forvente samme udvikling i det kommende år. Det ville også være vildt.

– Jeg håber da, at jeg kan fortsætte min udvikling, men jeg tvivler på, at det bliver med samme hastighed. Nu er Johan også tilbage igen, og han og Øris er vel førstevalgene. Jeg må bare bevise, at jeg også skal spille, lyder det med jysk ydmyghed fra 888Ligaens 10. mest scorende spiller i efteråret.

Men det er vel noget af en højreside, som Bjerringbro-Silkeborg har; Dig, Johan Hansen og Nikolaj Øris?

– Ja, der er lidt af det hele. Jeg synes, at vi alle tre kan nogle af de ting, som vi får brug for i foråret og i de afgørende kampe. Jeg mener, at vi har en af ligaens stærkeste højresider.

Store målsætninger
Jacob Lassen og Bjerringbro-Silkeborg indleder forårssæsoner på onsdag i JYSK arena mod SønderjyskE, og tre dage senere åbner de EHF Cup mod Tatran Presov. Det bliver et forår med mange store kampe, store oplevelser og store målsætninger.

– Jeg glæder mig til alle kampene. Vi har en EHF Cup, som vi snart tager hul på. Det glæder jeg mig sindssygt meget til. I sidste sæson gjorde vi os gældende i Champions League, og nu vil vi så langt som muligt i EHF Cup. Og så skal vi have et godt afsæt til slutspillet i 888Ligaen, hvor vi gerne vil spille med om semifinalerne og finalen, beretter Bjerringbro-Silkeborg-profilen – Klar til et forår med noget større flere forventninger til sin venstrearm end for bare et år siden.

Af Jonas Løytved

Salman Box
Salman Box