Første dag i den internationale børnehave

Marlieke Armose Degen og Dorte Sørensen i en hyggelig spisepause den første dag i den internationale børnehave.

Pædagogerne Marlieke Armose Degen og Dorte Sørensen stod klar til at tage imod de første børn, da Viborg Kommunes internationale børnehave i Bulderby åbnede i går.

I flere måneder har de forberedt sig. De har været på sprogkursus, købt møbler og legetøj, indrettet lokaler, hentet erfaringer andre steder i landet, oversat materiale fra dansk til engelsk og ikke mindst glædet sig.

Så tirsdag den 2. januar var de to pædagoger i den internationale børnehave i Bulderby, Marlieke Armose Degen og Dorte Sørensen, helt klar til at tage imod de første børn.

– Det er helt vildt spændende, og vi glæder os megameget! Vi føler os både heldige og meget stolte over at være de første i Viborg Kommune på området. Det er simpelthen vores drømmejob, lød det enstemmigt fra de to meget glade og forventningsfulde pædagoger.

Den første dag forløb stille og roligt. Fire spændte børn mødte op, mens tre andre stadig holdt juleferie. I alt er syv børn tilmeldt den internationale børnehave ved åbningen.

 

Tiltrækker internationale familier
Der er plads til 20 børn i den internationale børnehave, og allerede i løbet af foråret 2018 forventer dagtilbudschef i Viborg Kommune, Finn Terkelsen, at halvdelen af pladserne er i brug.

– Jeg kender specifikt til en indisk familie, der er flyttet til Viborg fra Skive netop på grund af vores tilbud om en international børnehave. Og jeg er sikker på, at når kendskabet om dette pasningstilbud når ud til virksomheder, netværk og familier, skal der nok komme børn til de sidste pladser, siger Finn Terkelsen.

Den internationale børnehave er blevet til på baggrund af et tæt samarbejde mellem Børn & Unge samt Erhverv & Udvikling i Viborg Kommune.

– Jeg ser det som en stor gevinst for forældre, børn, virksomheder og Viborg Kommune, at vi nu kan tilbyde engelsksproget undervisning til børn fra 3 år til de går ud af gymnasiet, siger Per Møller Jensen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

Ønsket med pasningstilbuddet er at gøre Viborg Kommune til et attraktivt sted for internationale familier at søge job eller uddannelse – eller for danske børn, hvis forældre har et ønske om at senere at rejse ud.

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018