Udlignende mål underkendt: Bjerringbro-Silkeborg tabte drama

Bjerringbro-Silkeborg tabte med mindste margin i Aalborg. Nordjyderne vandt med 24-23.

Tak for et drama og tak for en håndboldkamp!

Det kunne være gået alle veje, og det lignede vel egentlig en uafgjort, da Bjerringbro-Silkeborg gæstede Aalborg. Der var fight, intensitet og drama til det allersidste, men det var hjemmeholdet, der hoppede og dansede.

For selvom Bjerringbro-Silkeborg havde den udlignende scoring i kassen, talte den ikke. Nøddesbo kom fra feltet, da han modtog bolden og scorede. Bjerringbro-Silkeborg havde ellers mulighederne for både et og to point. De havde de fleste føringer efter pausen men manglede scoringer i de sidste 10 minutter.

Kamp mellem bomberne
En blandt mange kampe i kampen: Kampen mellem bomberne; Aalborgs Andreas Holst mod Bjerringbro-Silkeborgs Nikolaj Markussen. Der var godt med patroner i hylstrene, og projektilerne fløj i nettet. Først i den ene ende og så i den anden ende.

Da der stod 6-6 efter et lille kvarter havde Holst og Markussen pløkket fem i nettet – fem hver! Men så slappede de også lidt af, så de begge efter første halvleg ’kun’ stod noteret for seks kasser. Duellen sluttede 8-8 efter 60 minutter.

Bomberne var lige gode, og det samme var holdene. Skiftende føringer på bare et enkelt mål i en kamp med flittige dueller, to gode defensiver og offensive lækkerbiskner i ny og næ gjorde det til en rigtig seværdig kamp.

Som et skakspil
Mod slutningen af første halvleg sagde Nikolaj Øris også ’goddag’ i Nordens Paris. Bjerringbro-Silkeborg fra 10-10 til pauseføring på 13-10, men hjemmeholdet skulle kun bruge fire minutter af anden halvleg, før der var udlignet.

Så var der ligesom hældt i den nordjyske ovn til en tæt anden halvleg. Gæsterne tog initiativ og kom foran med to mål, men Janus Smarason holdt med sine hurtige bevægelser Aalborg tæt på.

Det var som et skakspil mellem to stormestre. Et fornemt træk i den ene ende blev afløst af et skarpt modtræk i den anden ende. De to seneste års danske mestre kender hinandens styrker og svagheder.

Vip og rødt kort
Derfor kunne de små spidsfindigheder let blive afgørende. Johan Hansen servede et vip for Nikolaj Markussen, men kort tid efter var det Aalborg, der vip’ede sig til mål. Selvom det var en fysisk og intens duel, var der også plads til guf-guf.

Det var god håndbold i Aalborg, hvor publikum også levede sig med i hver eneste aktion. Hjemmeholdet udlignede til 23-23, og så var der ellers stillingskrig. Ingen kunne score, også takketvære godt målmandspil fra Mikael Aggefors og Søren Rasmussen, og tog intensiteten bare ved.

Dramaet fik en ekstra dimension, da Klaus Thomsen blev præsenteret for sin tredje udvisning og måtte se afslutningen fra tribunen. Han så Michael Knudsen skyde mod frit mål, men Aggefors stormede tilbage og reddede. I stedet scorede Buster Juul på kontra til 24-23.

Markussen missede fra distancen, det samme gjorde duelmakker Andreas Holst. Bjerringbro-Silkeborg fik et sidste angreb til at hente et point. Jesper Nøddesbo scorede, men dommerne underkendte målet, da stregspilleren havde været i feltet, før han modtog bolden fra Markussen. Gæsterne scorede ikke i de sidste 10 minutter, og Aalborg vandt dramaet.

Kampfakta:
Aalborg Håndbold – Bjerringbro-Silkeborg 24-23 (10-13)
Topscorer Aalborg Håndbold: Andreas Holst 8
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Markussen 8

Af Jonas Løytved

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018