Storstilet plan for boligløft til landsbyerne i Viborg Kommune

Boligselskabet Sct. Jørgen og Boligselskabet Viborg Amt går sammen om at støtte udviklingen i de mindre lokalsamfund i Viborg Kommune.

Boligselskabet Viborg Amt har specialiseret sig i at bygge og drive almene udlejningsboliger i landsbyer overalt i det gamle Viborg amt. Gennem en årrække er selskabets byggeprojekter i Viborg Kommunes landsbyer gennemført i et tæt samarbejde med Boligselskabet Sct. Jørgen, som også selv har engageret sig i en række landsbyer.

De to selskaber har nu – i samarbejde med Viborg Kommune – lavet en samlet plan for byggeri og fornyelse i en lang række landsbyer i Viborg Kommune. Både i landsbyer, hvor de i forvejen har boliger og i andre landsbyer.

Det samlede udviklings- og byggeprogram strækker sig frem mod år 2021 og omfatter blandt andet byerne Skals, Løvel, Vammen, Rødding, Ørum, Bjerregrav, Møldrup, Stoholm, Klejtrup, Frederiks, Løgstrup, Ravnstrup og Kvols.

 

Succesfuldt samarbejde

-Vi har med stor succes arbejdet sammen i en del år og kender efterhånden hinanden rigtigt godt, fortæller formanden for Boligselskabet Viborg Amt, Lilly Jacobsen.

-Vi har stor erfaring med drift af mindre afdelinger i landsbyer, og Sct. Jørgen har en stor og professionel byggeafdeling og erfaring med at deltage i både store og små byudviklingsprojekter. Derfor er det også nærliggende, at vi går sammen om realisere det engagement og ønske, som begge boligselskaber har, om at udvikle de mindre lokalsamfund.

 

Et løft til lokalområderne

Johannes Stensgaard, Formand for Boligselskabet Sct. Jørgen fortæller, at der i planerne både er byudvikling, nybyggerier samt omdannelse af kommunens ældreboliger til senior- og familieboliger.

-Der bliver tale om både større og mindre projekter. I nogle lokalområder udvider vi i form af nybyggerier, fordi vi kan se, at der er stor efterspørgsel efter lejeboliger. Samtidigt ønsker vi at løfte andre lokalområder, ved at overtage og omdanne kommunal anviste ældreboliger, så de kan lejes ud på det frie marked.

-Vi har indgået aftale med Viborg Kommune dels om at overtage en række kommunalt anviste ældreboliger og dels om at bygge nye boliger i flere lokalsamfund. Nogle af projekterne gennemfører vi selv, mens vi overdrager en del til Boligselskabet Viborg Amt, der hvor de i forvejen har boliger.

De to formænd glæder sig over samarbejdet og slår samtidigt fast, at begge boligselskaber er åbne for dialog om flere udviklingsprojekter, hvis der skulle sidde nogen med gode idéer.

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018