Skærpede sanser på plejecenter Liselund

Et stort arbejde med sanseintegration og et tværgående, værdiskabende samarbejde mellem plejecenter Liselund og Viborg Produktionshøjskole blev fejret den 9. november, da forskellige sanserum blev indviet på Liselund Plejecenter.

På plejecenter Liselund bliver man, i forhallen, mødt af meget en meget livagtig figur af en hund der vogter indgangen. I haven er der figurer af køer, får og dådyr, og i et smukt indrettet junglerum, sidder der en abe og smiler.

Beboerne på Liselund har mulighed for at få et spabad i en nyindrettet frisørstue, hvor de også kan blive klippet og få en manicure. Eller de kan gå i et sanserum, med beroligende lys, stjernehimmel, og en vandseng der reagerer på den stille musik der fylder rummet.

Det er alt sammen en del af den nye sanseintegration, og de sanserum, som medarbejderne på Liselund har arbejdet med at indrette siden april måned, og som blev indviet den 9. november 2017.

Sanserne i sving
Når man er oppe i årene, og har demens som fast følgesvend, er det godt at få sine sanser i sving, sagde formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Mette Nielsen, som også rosede medarbejderne på Liselund for det store stykke arbejde de havde haft med at indrette de nye sanserum.

Mette Nielsen oplyste derudover, at pengene til indretningen er tildelt Liselund fra midler fra Værdighedsmilliarden, Grundfos´ jubilæumsfond og satspuljemidler.

-Vi håber i Ældre- og sundhedsudvalget, at I får mange gode timer med de nye sanserum og redskaber, – at de vil vække gode minder for jer, og forbedre livskvaliteten for beboerne på Liselund, sluttede Mette Nielsen.

Samarbejde mellem Produktionsskolen og Liselund
På gangene på Liselund kan man finde mange flotte ”mindekasser” der,som små dukkehu

Liselundse, viser en særlig situation fra ”gamle dage”. Disse smukke kasser er udviklet og fabrikeret på Viborg Produktionsskole, og er et godt eksempel på et værdiskabende samarbejde, der både sætter minderne, og snakken i gang for

de ældre beboere, og samtidig har skabt værdi på Viborg Produktionsskole.

Der mødte da også både elever og lærere op til indvielsen, fra Viborg Produktionsskole, for at se, hvordan ”mindekasserne” virkede, og hvor de var placeret på Liselund

Udendørs sanseintegration
I haven på Liselund er der, som en del af sanseintegrationen placeret forskellige musikværtøjer.
– Liselund skal være

Liselund et dejligt sted af leve, sagde leder af Liselund Birgitte Gert, og vi håber også, at det er et dejligt sted at besøge, b

l.a. af lokalsamfundets børn, som er meget velkommen til at besøge haven og bruge de udendørs sanseredskaber.

Derudover håbede hun, at beboerne, de pårørende og besøgende venner fremover vil få god gavn af at bruge sanserummene. Samt at indretningen af sanserummene, og sanseintegrationen på gangene vil bringe minder frem og inspirere til hygge og gode samtaler.

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com