Bjerringbro-Silkeborg er i pokalfinalen

Nikolaj Markussen, Allan Damgaard, og to gange Sebastian – Skube og Frandsen – gik forrest, da Bjerringbro-Silkeborg spillede sig i pokalfinalen efter sejr på 28-24 over KIF Kolding København.

Med fem minutter igen begyndte Bjerringbro-Silkeborgs tilhængere at rejse sig op. I samme sekund sendte Nikolaj Markussen bolden i mål til midtjyske føring på 27-22. Så var den næsten hjemme.

Med en meget stærk præstation i alle 60 minutter overmatchede Bjerringbro-Silkeborg semifinaleduellanterne fra KIF Kolding København og spillede sig i pokalfinalen. Fuldt fortjent vandt de med 28-24, selvom der midt i anden halvleg sneg sig noget spænding ind.

Som så mange gange før i afgørende kampe var Nikolaj Markussen på pletten for Bjerringbro-Silkeborg. Han scorede på stort set alt, og omkring sig i bagkæden havde han Sebastian Skube og Allan Damgaard, som KIF heller aldrig fandt modtræk mod. Samtidig bankende de danske mestre et forsvar op, som hele kampen i gennem gjorde det svært for KIF Kolding København at lave mål, og inde bagved var en sikker sidste skanse.

Særligt i første halvleg stod Sebastian Frandsen blændende i en pokalsemifinale, der forløb helt som forventet, når man tænker på, at det er første gang, at de to mandskaber er i aktion efter en længere pause. Det var ikke altid lige kønt, og der var også flere fejl end normalt, men det var to hold, der ville give alt for at vinde. En kamp om en pokalfinalebillet var noget, der tændte både Damgaard, Knudsen, Jørgensen og Igropulo.

KIF Kolding København forsøgte at trække tempo ud af kampen, men hvor de i kampens første minutter til sidst fandt vej til nettet efter at have kørt bolden rundt i et par minutter, så fik Bjerringbro-Silkeborgs forsvar midt i første halvleg fat, og så skal vi ellers love for, at KIF’erne havde svært ved at score.

I en periode på et kvarter lykkedes det kun for KIF Kolding København at score to gange, og her vender vi så tilbage til Sebastian Frandsen. Ja, Bjerringbro-Silkeborgs forsvar voldte KIF store problemer, men når de så kom i gennem, stod der en fæstning ved navn Frandsen. Buret var lukket, og Bjerringbro-Silkeborg gik fra at være bagud 6-3 til at føre med 9-8.

Den offensive Bjerringbro-Silkeborg-maskine var ikke ligeså smurt som den defensive, men der var alligevel antydninger af noget af det, der så rigtig godt ud i efteråret. De tre i bagkæden, Allan Damgaard, Sebastian Skube og Nikolaj Markussen, var alle ganske solide. Det var også dem, der var farlige. Ja, de var faktisk de eneste på måltavlen i de første 29 minutter, men nogle af målpengene skal de nok smide ind til en evigt kæmpede Michael Knudsen på stregen.

Johan Hansen beviste, at andre også kunne lave mål, da han digererede en pauseføring på 13-11 ind. En fortjent pauseføring, men også én der ikke var stor nok til, at man kunne trille kampen i land med håndbremsen trukket. Det blev den så afgjort heller ikke. Foden blev holdt på speederen, og hvis nogen overvejede at slippe den, så var det bare at kigge ud mod den store skare af Bjerringbro-Silkeborg-fans, der var taget med til Aalborg. De fyldte næsten en fjerdedel af hallen og var i klart overtal i forhold til KIF’s hjørne.

Bjerringbro-Silkeborg kom foran med fire mål i begyndelsen af anden halvleg, men to udvisninger gjorde, at KIF Kolding København reducerede føringen til et mål. Det blev tæt og lidt fortæt til Nikolaj Øris’ smag. I undertal og presset af en markering for passivt spil lavede han et formidabelt fodskifte, der fuldstændig snød Niko Mendegia, og så sprang Bjerringbro-Silkeborg-tilhængerne op i jubel. Deres favorit gjorde det til 20-18.

Herfra blev det en yderst tæt affære, som hele tiden svingende mellem plus et og plus to til Bjerringbro-Silkeborg. Der nåede at komme lidt sved i hænderne ude på tribunen, inden de midtjyske Danmarksmestre også på måltavlen beviste, at de var det bedste hold på banen. En næsten fejlfri Nikolaj Markussen bombede Bjerringbro-Silkeborg foran med 26-22 og 27-22. På tribunen blev der jublet, og på banen fulgte de efter, da hornet lød. I morgen, søndag, kl. 16.00 spiller Bjerringbro-Silkeborg pokalfinale mod vinderen af kampen mellem Aalborg og Skjern.

Kampfakta:
Bjerringbro-Silkeborg – KIF Kolding København 28-24 (13-11)
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Markussen 7
Topscorer KIF Kolding København: Konstantin Igropulo 6

Af Jonas Løytved

Saunagus Danmark 2018
Saunagus Danmark 2018

Be the first to comment

Leave a Reply