Magdeburg-Mads: Meget respekt omkring Bjerringbro-Silkeborg

Gensynsglæde: Mads Christiansen glæder sig til at få besøg af sine tidligere holdkammerater, men han byder ikke på tysk ’Gastfreiheit’. Kravet i Magdeburg er en hjemmesejr.

Med guldmedalje om halsen. Sådan sluttede Mads Christiansen tre år i Bjerringbro-Silkeborg. Efter DM-guld i sommeren 2016 smed højrebacken sit flyttelæs ned ad Autobahn, og siden har Christiansen-familien haft hjemme i Magdeburg, og Mads har haft håndboldhjemmebane i Brödelandhalle eller GETEC Arena, som hallen med plads til godt 7.000 tilskuere rettelig hedder.

Her kommer Bjerringbro-Silkeborg så på besøg onsdag aften, og det er da en af de kampe, som Mads Christiansen ser lidt ekstra frem til. I sidste sæson mødte han KIF Kolding København i EHF Cup, men det bliver en anden oplevelse at stå overfor de gamle holdkammerater.

– Det er en anden størrelse at møde min gamle klub. Jeg var glad for at være i Bjerringbro-Silkeborg, og jeg kender stadig mange fra klubben. Det bliver en oplevelse at få dem herned, og det bliver endnu sjovere, når jeg får mulighed for at komme hjem til JYSK arena, fortæller Mads Christiansen på en telefonforbindelse fra det østtyske.

Stribevis af internationale profiler
Han og familien er faldet godt til i Magdeburg, hvor børnene er i ’Kindergarten’ og i fuld sving med at lære de tyske gloser. På håndboldbanen går det også godt for Mads Christiansen, der har slået sit navn fast som højre back i verdens stærkeste håndboldliga. I indeværende sæson har den solide bagspiller lavet 48 kasser for Magdeburg i Bundesligaen.

Samtidig har han fornøjelse af at spille på hold med to andre danskere. Den ene, Jannick Green, som også tidligere har optrådt for Bjerringbro-Silkeborg, og den anden er Michael Damgaard. Derudover består holdet af stribevis af internationale profiler, inklusiv målmageren Robert Weber. Op til onsdagens møde med Bjerringbro-Silkeborg har holdkammerater og trænere naturligvis spurgt ind til den danske modstander – En modstander som nyder tysk respekt.

– Når jeg nævner nogle af navnene på spillerne, er der mange profiler, der klinger godt i et håndboldland som Tyskland. De ved, hvad det er for en størrelse, som vi skal op mod. Bjerringbro-Silkeborg er et hold, der kan spille op mod de store hold, så der er stor respekt, understreger den tidligere Bjerringbro-Silkeborg-spiller, der også forventer en svær kamp.

– Jeg glæder mig til kampen i det hele taget. Det bliver en svær kamp. Der er meget fysisk, som vi skal nedbryde både offensivt og defensivt. Vi kan se, at Bjerringbro-Silkeborg har lavet lidt om i forsvarssystemerne, og det skal vi have løst. Og så forbereder vi os på at møde en offensiv med mange alternative. Der er stærke mand-mand-spillere kombineret med nogle skytter, som vi skal forberede os på.

Værter for Final4
Ligesom Bjerringbro-Silkeborg besejrede Tatran Presov i den første EHF Cup-kamp i lørdag, så åbnede Magdeburg også med en sejr. De vandt på udebane i Minsk. EHF Cup-turneringen prioriteres højt i Magdeburg, der vandt Final4-værtsskabet. Derfor skal østtyskerne være med ved finalestævnet, og omgivelserne forventer også en sejr over Bjerringbro-Silkeborg.

– EHF Cup rangerer højt. På lige fod med alt andet. Vi vil rigtig gerne vinde en titel, og Bundesligaen er svær at vinde. Så har vi muligheden i pokalturneringen og EHF Cup. Den bliver kun vigtigere af, at vi spiller på hjemmebane og dermed står med bedre kort på hånden, hvis vi står i en semifinale eller en finale, siger Mads Christiansen og fortsætte om kampen mod Bjerringbro-Silkeborg.

– Vi går ind til alle kampe med den indstilling, at vi vil vinde. Uanset om vi møder et dansk hold i EHF Cup eller Kiel eller Rhein-Neckar Löwen på udebane. Mod Bjerringbro-Silkeborg siger folk udefra nok, at det er en sejr.

Mads Christiansens gensyn med holdkammeraterne fra Bjerringbro-Silkeborg er onsdag aften kl. 19.00, hvor der er kampstart i Magdeburg. Kampen kan ses direkte på TV3 MAX og følges i tekst på MJA.dk.

Bjerringbro-Silkeborg kører tirsdag til Magdeburg. Følg holdets forberedelser til EHF Cup-braget på klubbens Facebook-side og Instagram og læs reportage fra Tyskland her på hjemmesiden tirsdag og onsdag.

Af Jonas Løytved

Viborg Computer Center Box
Viborg Computer Center Box