Stolthed og glæde: Perfekt start

Store og pæne gloser fremme i Bjerringbro-Silkeborg-lejren efter en fornem EHF Cup-åbning mod Tatran Presov. 

Den kunne de ikke have skrevet meget bedre med pen i morges. Bjerringbro-Silkeborg kvaste Tatran Presov i EHF Cup-åbningen. Cifrene på 27-19 kan blive vigtige i et senere indbyrdes regnskab, eller hvis Bjerringbro-Silkeborg ligger lige i 2’er regnskabet efter gruppespillets afslutning.

– Vi har glædet os længe til at komme i gang med et nyt europæisk gruppespil. Til et spændende gruppespil med fire stærke modstandere, som alle har som målsætning at gå videre. Det blev en perfekt start for os, hvor vi fik vist flot spil og ovenikøbet vandt stort. Det kan få betydning, understregede Bjerringbro-Silkeborg-træner Peter Bredsdorff-Larsen.

Skube: Vigtigt at vinde stort
Han så sit hold overbevise. Især Johan Hansen og Nikolaj Øris var flyvede i højre siden, og i midten var Sebastian Skube manden, der skabte plads til sine holdkammerater. Den slovenske playmaker var også meget tilfreds.

– Det er super-vigtigt, at vi vinder med otte mål. Vi prøver at vinde gruppen, men hvis ikke det kan lade sig gøre, skal vi være blandt de bedste 2’ere. Jeg tror, at vi skal slås med Presov, så det var vigtigt at vinde stort over dem. Det er altid vigtigt at starte godt. Jeg er stolt og glad over, at vi kunne løse den her opgave, sagde Skube.

Presov: Bjerringbro-Silkeborg var bedre
Det var tæt i det første kvarter, men fra 6-6 trak de danske værter fra. Hjemmeholdet førte med fem ved pausen, og Presov var aldrig tæt på. Den slovakiske pibe havde derfor en noget anden lyd, end den danske.

– Vi kom godt forberedt, men Bjerringbro-Silkeborg var et bedre hold. Vi savnede et par af vores spillere, som sad ude med skaber.

– Bjerringbro-Silkeborg spiller godt forsvarsspil med gode målmænd, og de løber godt kontra. Vi gjorde ikke de ting, som vi skulle i dag, mente Mario Civtkovic, der ikke fik fat i meget I Presov-målet.

I den anden kamp i EHF Cup Gruppe A vandt Magdeburg med to mål på udebane over Minsk. Netop Magdeburg er næste udfordring for Bjerringbro-Silkeborg. Allerede på onsdag spiller danskerne på udebane i det østtyske.

Af Jonas Løytved

Vanilia
Restaurant ItalianoBurger House