BSV: Sebastian Frandsen søger nye veje

Efter denne sæson stopper målmanden Sebastian Frandsen i Bjerringbro-Silkeborg. Han har været i klubben siden 2016.

Når den nye sæson går i gang bliver det med to nye ansigter i Bjerringbro-Silkeborg-målet. I går offentliggjorde Søren Rasmussen, at han stopper i klubben, og i dag kan Bjerringbro-Silkeborg så fortæller, at Sebastian Frandsen også søger nye veje efter denne sæson.

– Jeg har valgt at starte forfra igen og finde et nyt sted med nogle nye udfordringer. Jeg skal et sted hen, hvor jeg sætter lidt mere fokus på mig selv og på min egen udvikling. Den satte jeg måske ikke helt i højsædet, da jeg valgte Bjerringbro-Silkeborg, fortæller Sebastian Frandsen om årsagerne til sit klubskifte.

Den 23-årige målmand kom til Bjerringbro-Silkeborg forud for sidste sæson og var i sidste sæson med til at vinde DM-bronze og spille holdet i 1/8-finalen i Champions League.

– Når jeg ser tilbage på min tid i Bjerringbro-Silkeborg, så har jeg karrieremæssigt ikke fået det ud af det, som jeg håbet på, men jeg har helt bestemt lært en masse, som jeg kan få gavn over fremover i min karriere.

Champions League var en stor oplevelse
– Sidste sæson var oplevelsesmæssigt helt fantastisk. Jeg har fået smag for, hvad det vil sige at spille i Champions League. Det var en stor oplevelse, og det er god erfaring at have med videre, lyder det fra Sebastian Frandsen.

I sidste sæson var holdt en skade ham ude i nogle måneder, og han er også kommet uheldigt ind i denne sæson. Midt i september blev han opereret for en bruskskade i knæet, og dommen for målmanden lyder på et halvt år væk fra håndboldmålet. Frandsen håber nu, at han kan komme tilbage til de afgørende kampe og være med til at gøre en forskel for Bjerringbro-Silkeborg, inden han skal videre mod nye udfordringer.

– Jeg håber at være tilbage omkring marts/april og være klar til slutspil og de afgørende kampe i EHF Cup. Jeg går benhårdt efter at blive spilleklar og hjælpe holdet mod vores målsætning om at spille finaler.

I gang med at finde nyt målmandsteam
Hos Bjerringbro-Silkeborg vurderer cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen også, at det er bedst, at klubben og Sebastian Frandsen går hver til sit efter sæsonen. Han har dog fortsat en tro på, at målmanden kan nå at bidrage til holdets succes i foråret.

– Både Sebastian Frandsen og vi havde store forventninger til samarbejdet, men det er ikke gået helt, som begge parter havde håbet på. Derfor er vi blevet enige om, at det er bedst, at han står i en anden klub.

– Lige nu arbejder vi hårdt på at få Sebastian Frandsen tilbage på sit topniveau, så han kan præstere i de afgørende kampe til foråret, siger Peter Bredsdorff-Larsen, der allerede er i fuld gang med at finde målmandsteamet til den kommende sæson.

Bjerringbro-Silkeborg forventer snarest at kunne offentliggøre den første af klubbens to nye målmand til den kommende sæson.

Af Jonas Løytved

Bedemand Per Rasmussen
Søhøjlandet box